Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 10:48 - Георги Илиев с престижна награда на Canon Bulgaria за фотография
Автор: spidinet Категория: Технологии   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
0



Българският фотограф Георги Илиев, който е преподавател по визуални комуникации в Нов български университет и Маркетинг директор на телекомуникационната компания Спиди Нет, получи престижната награда на  Canon Bulgaria в конкурса „Снимка на годината – България 2009” за снимка от цикъла “Дъщерята на рибаря II”. Естетическият му опит беше оценен в раздела “Художествената фотография” от авторитетното жури в състав: Иво Хаджимишев (председател), Борис Данаилов, Максим Минчев, Явор Попов и Георги Лозанов.

 

Наградената фотография е една от представените едновременно в градовете Базел и София през месец февруари, в рамките на изложбата „Дъщерята на рибаря“. В нея Георги Илиев отива отвъд обичайните интерпретации на всекидневно улавяната самота и еротиката на женското тяло. Кадърът може да бъде видян и като алегория на копнежа и очакването, както и на предопределената от тях меланхолия.

Националният конкурс “Снимка на годината – България 2009” се провежда за осма поредна година и се организира съвместно от Canon Bulgaria и Националната художествена галерия. 

Изложбата на конкурса и наградените фотографии могат да бъдат разгледани в Националната художествена галерия до 21 март 2010 г


Тагове:   фотография,   Canon,   награда,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spidinet
Категория: Технологии
Прочетен: 14819
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив