Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2010 14:10 - Маркетинг директорът на Спиди Нет открива изложба на фотографии
Автор: spidinet Категория: Технологии   
Прочетен: 652 Коментари: 0 Гласове:
0




Изложба на фотографии от Георги Илиев

 

„Дъщерята на рибаря“

 

 

Събитието ще се проведе едновременно в гр. София и гр. Базел, Швейцария

 

Софийската филхармония представя изложбата фотографии „Дъщерята на рибаря“ от Георги Илиев, български фотограф, преподавател по визуални комуникации в Нов български университет и Маркетинг директор на телекомуникационната компания Спиди Нет. Фотографиите ще бъдат изложени от 4 февруари до 18 февруари 2010 г. в Мраморното и Партер фоайе на Галерия „България“, ул. „Г. Бенковски“ 1. Едновременно с това изложбата ще се състои под същото име и в швейцарския град Базел.

 

Официалното откриване ще бъде на 10 февруари 2010 г., от 18:00 ч. Изложбата ще включва 27 фотографии, представени в София и 10 фотографии в Базел, всички с размери 50х70 и 60х80 см. Произведенията са отпечатани на канаваца и наподобяват картини. Всички са заснети между 2006 г. и 2009 г. в София, в студиото на фотографа и са посветени на въображаемия свят на рибарските жени и дъщери. Един свят на очакване и ежедневни молитви към морето да върне отново техните най-близки мъже и бащи у дома.

 

„Желанието ми е да предам на зрителите един събирателен образ на жената и дъщерята на традиционния рибар. Жена, която заедно с ежедневните си домакински задължения е принудена всеки ден да очаква завръщането на своя мъж или баща, съзнавайки, че всеки път когато той отива сред вълните, може да му е последен и тя може никога да не го види отново“ - споделя авторът Георги Илиев, който снима от петнадесет годишен и има осем международни изложби в градовете Базел (Швейцария), Цюрих (Швейцария), Хамбург (Германия), Солун (Гърция), както и у нас.

 

„Опитал съм се чрез фотографиите да предам ежедневието на рибарската дъщеря, нейният стремеж да се отдели от бремето на рибаря и нейната орис да остане завинаги съдбовно свързана с рибарството. Ако разгледате изложбата, ще видите, че на моменти дъщерята дори се превръща в риба“ - добавя Георги Илиев, чиято сила е в художествената актова фотография и портретите.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spidinet
Категория: Технологии
Прочетен: 14828
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив